Skip to content
laura-over-laura

Mijn achtergrond

Na mijn studie Communicatiewetenschap aan de UvA en diverse (taal)reizen en verblijven in het buitenland heb ik vanuit heel veel interesses een veelzijdige achtergrond opgebouwd:  eigenaar van een reisbureau voor 50-plussers, communicatiemanager bij een grote verzekeraar en een woningcorporatie, consultant executive search- en assessments bij een aantal bureaus en senior recruiter in de zorg en bij een grote Amerikaanse corporate. Al deze ervaringen hebben onvermijdelijk geleid naar het werk dat ik nu doe en wat me het meest voldoening geeft: mensen en organisaties begeleiden in hun ontwikkeling. Inmiddels opgeleid bij de School voor Coaching en ervaringsdeskundig in veel thema’s in het – werkende – leven begeleid ik professionals, teams en organisaties in hun ontwikkeling.

Waar ik voor sta

Meer echtheid binnen organisaties. Dat is waar ik voor sta. Ik geloof dat als we het echte contact met elkaar aangaan, we als mens op ons best zijn. Dat we zingeving en vervulling ervaren als we onszelf durven laten zien en we ons gezien voelen. Dit kan alleen in een open bedrijfscultuur, waar zowel leidinggevenden als medewerkers eigenaarschap en echtheid in leiderschap tonen.

Het échte gesprek voeren over wat er echt toe doet, is niet gemakkelijk. Dat vraagt om moed. Moed om eerst goed naar jezelf te kijken en jezelf te leren kennen. Te weten waar jouw emoties voor jou over gaan. Je onzekerheid delen met anderen en je kwetsbaarheid durven laten zien in een wereld die steeds maakbaarder lijkt, leidt tot verbinding en duurzamere relaties en resultaten.

Ik wil graag bijdragen aan meer echtheid binnen organisaties. Aan een omgeving waar mensen zich veilig voelen en waar er ruimte is voor emoties en lastige gesprekken. Dit doe ik door leiders te inspireren hier het moedige voorbeeld in te geven. En door teams en medewerkers te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en inzicht in wat er voor hen echt toe doet.

Laura als coach en wat anderen over haar zeggen

“Laura gaat het gesprek aan met respect, rust, scherpte en zonder waardeoordeel. Maar wel met klare analyses en constructieve feedback. Daarbij houdt ze ook regelmatig een spiegel voor waarin je gedrag en gewoontes ziet die je wel of juist niet verder helpen. Hiermee legt ze feilloos de vinger op de gevoelige plek. Daarnaast is ze gewoon een heel prettig mens bij wie  je je snel op je gemak voelt en met wie je graag het gesprek aan gaat.”  

“Laura dook met mij samen de diepte in door gerichte (en soms confronterende) vragen af te wisselen met ruimte voor reflectie. De verschillende werkvormen dragen bij aan nieuwe inzichten en verrassende invalshoeken op bestaande ideeën en overtuigingen waar ik eerder in vastliep. Een fijne samenwerking!

“Laura voelt het goed aan. Ze coacht heel intuïtief en natuurlijk. En ze durft die ene lastige vraag te stellen die me net dat extra inzicht heeft gegeven.”

“Door haar ervaring en sensitiviteit lijkt het wel alsof ze een extra zintuig heeft ontwikkeld op het aanvoelen van diverse werkcontexten en het daarop aansluiten.”